Opleiding

Facilitaire dienstverlening

Ben jij in het bezit van een Havo of MBO diploma? Heb je interesse in de facilitaire dienstverlening? Heb je passie om als leraar te werken binnen het lager beroepsonderwijs (LBO)?  Meld je dan aan voor deze opleiding. De HBO opleiding Facilitaire dienstverlening leidt studenten op tot volwaardige en bevoegde leraren op lager beroepsonderwijs (LBO). Deze kunnen op een leerling vriendelijke en pedagogisch verantwoorde manier kennis overdragen aan LBO leerlingen. 

De afgestudeerde leraar is in staat middels hedendaagse technieken in de facilitaire dienstverlening een goede koppeling te maken   tussen theorie en praktijk. Behalve de opgedane theoretische en praktische kennis heeft de afgestudeerde leraar competenties ontwikkeld en of  verbeterd die van eminent belang zijn voor het beroep als leraar.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Facilitaire dienstverlening dien je één van de onderstaande diploma’s te bezitten:

- Havo diploma 
- Gelijkwaardige MBO diploma

Let wel. Voor deze opleiding is er beperkt aantal plaatsingsmogelijkheid. Voorafgaand de officiële inschrijving, dien je je eerst aan te melden voor deze opleiding. Na de aanmelding word je opgeroepen voor een intakegesprek. Na het intakegesprek wordt aan de hand van voorafgestelde criteria een selectie gemaakt. Indien je geselecteerd bent, kun je je inschrijven.

Studieprogramma en duur

De opleiding Facilitaire dienstverlening duurt 3 jaren. Het eerste jaar van de studie is een oriëntatie op de rest van de opleiding en het beroep als leraar. Het tweede jaar is verdiepend van aard, waarbij je door middel van praktijksituaties, simmulaties en werkopdrachten, de  opgedane kennis kan toepassen. Het derde jaar is gericht op stage en afstudeer. Je zal stage lopen op een LBO school om zo kennis te maken met het beroep als leraar. Ter afronding van de opleiding zal je een afstudeerverslag schrijven en dit presenteren. De opleiding is competent gericht, wat inhoudt dat niet alleen de   kennis van belang is, maar meer nog het ontwikkelen van de juiste attitude, houding en werkgedrag. De onderwijskundige, vakdidactische en pedagogische theorie die je krijgt aangereikt leer je direct toe te passen in de beroepspraktijk. Je werkt tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling en professionalisering als leraar. 

Gedurende de opleiding ontwikkel je de volgende  onderwijskundige, didactische en pedagogische competenties. 

- Didactisch handelen
- Samenwerken met de omgeving
- Pedagogisch handelen
- Omgaan met thuissituaties 
- Vakinhoudelijk bekwaam
- Reflecteren
- Organiseren
- Vernieuwen
- Samenwerken met collega’s

Beroepsmogelijkheden

Na het succesvol afronden van de opleiding Horeca, ontvang je een LOBO diploma. Met het LOBO diploma ben je volledig bevoegd om les te geven op lager beroepsonderwijs (LBO). Tevens kun je binnen de verschillende horeca bedrijven werkzaam zijn of kun je je eigen onderneming starten. 

Aanmelden voor de opleiding

Contact

+597 400733

Lerarenopleiding Beroepsonderwijs
Passiebloemstraat 2 - Zorg en Hoop
Paramaribo - Suriname

Voor suggesties of klachten kunt u ons
klachtenformulier invullen.

info@lobo.sr

We zijn ook te bereiken op social media

LOBO Lerarenopleiding Beroepsonderwijs 2021

Design and Development by Namidi N.V.