Ben jij in het bezit van een MBO diploma Electrotechniek en wil je jouw kennis en ervaring op een professionele manier overdragen? Zie jij jezef als leraar Electrotechniek op een lager beroepsonderwijs (LBO) school? En wil je op deze manier jouw bijdrage leveren aan het beroepsonderwijs? Schrijf je dan in voor deze opleiding.
De HBO opleiding Electrotechniek leidt studenten op tot volwaardige en bevoegde leraren op lager beroepsonderwijs (LBO). Deze kunnen op een leerling vriendelijke en pedagogisch verantwoorde manier kennis overdragen aan LBO leerlingen. De afgestudeerde leraar is in staat moderne electrotechnische technieken toe te passen en de juiste koppeling te maken tussen theorie en praktijk. Behalve de opgedane theoretische en praktische kennis heeft de afgestudeerde leraar competenties ontwikkeld en of verbeterd die van eminent belang zijn voor het beroep als leraar.
Om toegelaten te worden tot de HBO opleiding Electrotechniek dien je in het bezit te zijn van één van de onderstaande diploma’s:
- NATIN diploma (Electrotechniek)
- AMTO diploma (Electrotechniek)
- Gelijkwaardige MBO diploma
De opleiding Electrotechniek duurt 3 jaren. Het eerste jaar van de studie is een oriëntatie op de rest van de opleiding en het beroep als leraar. Het tweede jaar is verdiepend van aard, waarbij je door middel van praktijksituaties, simmulaties en werkopdrachten, de opgedane kennis kan toepassen. Het derde jaar is gericht op stage en afstudeer. Je zal stage lopen op een LBO school om zo kennis te maken met het beroep als leraar. Ter afronding van de opleiding zal je een afstudeerverslag schrijven en dit presenteren. De opleiding is competent gericht, wat inhoudt dat niet alleen de kennis van belang is, maar meer nog het ontwikkelen van de juiste attitude, houding en werkgedrag. De onderwijskundige, vakdidactische en pedagogische theorie die je krijgt aangereikt leer je direct toe te passen in de beroepspraktijk. Je werkt tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling en professionalisering als leraar.
Gedurende de opleiding ontwikkel je de volgende onderwijskundige, didactische en pedagogische competenties.
- Didactisch handelen
- Pedagogisch handelen
- Vakinhoudelijk bekwaam
- Organiseren
- Vernieuwen
- Samenwerken met college’s
- Samenwerken met de omgeving
- Omgaan met thuissituaties
- Reflecteren
Na het succesvol afronden van de opleiding Electrotechniek, ontvang je een LOBO diploma. Met het LOBO diploma ben je volledig bevoegd om les te geven op lager beroepsonderwijs (LBO). Tevens kun je in het bedrijfsleven werkzaam zijn of kun je je eigen onderneming starten.
Lerarenopleiding Beroepsonderwijs
Passiebloemstraat 2 - Zorg en Hoop
Paramaribo - Suriname
Voor suggesties of klachten kunt u ons
klachtenformulier invullen.
We zijn ook te bereiken op social media
LOBO Lerarenopleiding Beroepsonderwijs 2021
Design and Development by Namidi N.V.